Strijkersvuurwerk bij het Leids Barok Ensemble

Vuurwerk: verboden!

Maar de strijkers van het Leids Barok Ensemble laten zich daar niets aan gelegen liggen. De voorjaarsconcerten knetteren en knallen erop los, is het niet in het door Sweelinck bewerkte lied over de oorlogsgod Mars, dan toch wel in de muziek die Boccherini schreef over de nachtmuziek in de straten van Madrid, of in de operamuziek bij Timon of Athens van Purcell. Ook de meest talentvolle zoon van de oude Bach, Carl Philipp Emanuel, draagt met zijn virtuoze celloconcert in A bij aan de feestvreugde. De Amerikaanse cellist Fred Edelen, die als plaatsvervangend solocellist deel uitmaakt van het Concertgebouworkest, neemt de solopartij voor zijn rekening. En als klap op de vuurpijl is er nog meer strijkersvuurwerk in een van de uitermate expressieve strijkerssymfonieën van Felix Mendelssohn-Bartholdy, op twaalfjarige leeftijd geschreven door deze vroegrijpe componist.

zondag 29 maart 15.30 uur: Terheijden, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1
zondag 5 april 15.00 uur: Leiden, Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1

zaterdag 12 juni 2021: Leiden, Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1
zondag 13 juni 2021: Terheijden, Witte Kerkje, Hoofdstraat 1

 • Henry Purcell (1659 – 1695)
  Overture en Curtain Tune uit The Masque of Timon of Athens
 • Alberto Mattero (geb. 1937)
  Fantasia “Une jeune filette”
 • Carl Philipp Emanuel Bach (1717 – 1788)
  Celloconcert in A (Wq 172)
  Solist: Fred Edelen
 • Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621)
  Est-ce Mars
 • Luigi Boccherini (1743 – 1805)
  La Musica Notturna delle Strade di Madrid, op. 30 n. 6
 • Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847)
  Strijkerssymfonie no. 6 in Es (MWV N 6)